CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, August 6, 2011

suke suki

semua orang pernah ade pengalaman hidup an .. kalau korang xde, bukan manusia la tu .. huhu .. ok .. pagi tadi , aku pergi kelas KO-PENGUCAPAN AWAM.. act , ak tatao pon yg kelas tue ade pagi tadi .. tetibe , member aku bg mesej tanye dah pergi belom .. fuhh !! lintang pukang lah aku siap an .. untuk menjimatkan masa , ak pakai baju yang tak perlu nak iron, sarung pon tudung malas arini tue .. hahah .. anak bapak pemalas betol .. ehehhe .. ade aku kesah .?? disebabkan membe aku bagi mesej kate lect xmsok lagi , aku pon siap lmbat2 skit ... rase mcm xde kelas la an .. lepas tue , untuk mengelakkan resah di hati .. huu .. aku kol la lect uw , dia kate kelas pkul 9 .. hoho !! melonjak aku ! boleh lambat2 .. hahaha ...[gile terok perangai ko an shida !]

ok .. then , ak pon gerak pergi kelas KO tue .. heheh .. tersipu-sipu badak aku masuk .. lect smpai sblom pkul 9 .. hahaha ..

first lect cakap , dia nak hbiskan slide hari ni jugak .. kami pon .. adushh !! jem lalu ! hahaha ..tapi , dia bagi kami kelonggaran nak buat ape pon , asalkan slide dia habes jgak ..wowo !! melompat la dalam kelas tue an .. ok .. x buat !hehe ..

ingatkan kelas dia boring , tapi xde la boring pon .. orang boleh layan dia cakap an .. bagos betol lect aku ni tarik kitorang ...
korang nak tao , dia tarik kitorang macam mane .?? bukan pegang tangan ok ! HARAM ! kurang pahala bulan barokah ni .. huu ..

dia banyak cerita pasal zaman dia jadi budak sek. men. hahaha ... serius kelakar ! kalau aku la an .. xde kerja la aku nak cerita pasal zaman nakal aku masa sekolah .. tapi , dia cool je cerita dengan kitorang .. sebab ape .?? sebab diri dia sekarang bukan dia yang dulu ! btol ape dy cakap tue .. kalau x, manekan dia jadi lect sekarang ni ... kan3 .??(",)

banyak jugak la dia cerita kan ..antaranya , dulu dia sekolah kat seremban , SDAR.. korang tatao .? tanye budak somban la eay .. ahhaa ...sekolah tue khusus untuk lelaki SAHAJA ! kalau ade wanita pon , mungkin hanya waktu bekerja , iaitu , cikgu2 n makcik2 cleaner .. ha ! ckp pasal makcik cleaner , lect ak cakap ..dia n geng2 dia , pernah pergi sekolah seawal 6.45 pagi semata-mata nak tengok makcik cleaner yang bersihkan kelas diorang .. guys ! nak tao x.? lect aku cakap , makcik cleaner itula satu-satunya wanita yg lawa bagi diorang kat situ .. hahah .. LOL ! XD

then , lect aku dan geng dia ni , pernah jugak solat subuh , xamik wudu' ! perghh ! hahha .. itu time form 1 form 2 laa .. aku pon penah jugak mse darjah 4 an[ke tingkatan 4 .?] .. hahaha ... cayo la korang ..
then , dia selalu pergi surau lambat ATAU tak pergi langsung ! hoho ... tak pernah la pergi awal .. memang mimpi la kan untuk masa tu .. hahaha ... yang tak boleh bla , diorang ni sanggup menyorok dalam loker waktu tu .. nanti warden mesti naek cek dorm punye an .. SBP la kan .. memang kena jaga dispilin .. huhu .. ape yg diorang buat .?? menyorok dalam loker , mangga kat lua.. bukan buah mangga tu , ni mangga lock .. mangga dari lua weh !! memang sesak nafas la duduk dalam tu kan .. tapi , diorang tak de la jahil kan .. sempat lagi bekalkan straw sorang satu .. sebab .?? nak bernafas dalam loker .. hoho .. bijak betol lect aku ni ! hahaha ... lepas warden keluar dorm , member diorang yang lokernye tak kunci , bukak kan loker mseng2 .. hahaha .. lawak2 !

tak larat gelak dah .. korang nak tao lagi tak .? yang nakalnye lagi , diorang ni pernah curik aiskrim cornetto yang sedap uw untuk semua .. lebih kurang dalam 5++ laa .. hahaha ... yang curiknye 15 owg , lepas tue , nak dijadikan cerita , aiskrim tu semua dorang bawak pergi padang , susun aiskrim tu semua tulis nama pengetua diorang .. bhahhahaa ... membazir kaan .? tak pe .. bukan duit diorang habes .. kahkahkah .. penat gelak ...

lepas tue kan .. diorang ni pernah jugak tido sampai lock pintu dari lua .. hahah .. ok .. setiap hari ahad ... diorang ni akan tidur ikut suke hati senang maseng2 je .. commonly , warden akan kejutkan diorang .. dannnnn.. untuk mengelakkan gangguan warden , diorang lock pintu dari lua .. memang brilliant idea betol ! hahaha .. lepas tu , warden tue akan masukkan tangan kat tingkap dan buka lampu , TAPIII .. setiap kali warden buka , diorang tutup balek ! hakhakaha... wahhahaha ..

ok .. .. kalau tengok ape yang diorang buat ni .. tak kena ape2 ke .?? uisy ! impossible la tak kena kan .. tapi , prinsip diorang satu je .. BERANI BUAT , BERANI TANGGUNG .. ape2 pon , kalau tak BERANI nak tanggung KESALAHAN SENDIRI , better ko duduk diam2 je laa .. jadi budak skema kejap ... tak perlu kot kacau orang ..hahahahha .. betol la kan .. kalau ko buat salah , TAPI ko nak MELENTING balek .. meme tak patot la kan .. huhu ..
alarh .. denda kecik je pon .. kena rotan sehari 5kali , tak bocor pon punggung and tapak tangan ko .. boleh jalan lagi .. jauh pon dari nyawa .. hoho..[bajet bagus la plak shida ni]

ok la guys ! aku da penat menaip laa .. cerita ni diceritakan untuk mengetahui macam2 orang dalam dunia ni .. tak semstinye nakal time sekolah , sampai sekarang terbawak2 ..ahhaa ..(ape la aku lautkan ni..abaikan..! hahaha)
selamat berpuasa !! :)

2 comments:

  1. ktew pon nkal dlu jr...an an an...ken doe 2 smo..

    ReplyDelete
  2. hahaha .. yup .. semua 2 kenangan .. hee..~

    ReplyDelete