CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 14, 2011

kembali

bismillahirrahmanirrahim ...

YA ALLAH ! ak da bnyak lari dari suruhan-Mu...malah ape yg KAU cegah yg ak lakukan ..
kdang2 ak muhasabah diri ak sdry .. tp , knpe ianya hanya sbentar .? adekah hati ak terlalu gelap .? perlukah ak memhon kepadaMu untuk mendapatkan hati yg baru .?

YA ALLAH ..ak hanya inginkan jalan-MU .. jalan yg akn mebantu ak untuk tnggal di rumah-Mu yg indah .. rumah yang setiap manusia inginkan,impi2kan .. sebaik-baik rumah selepas hancurnya dunia ini ..

YA ALLAH ! KAU bantulah ak ..KAU berupaya atas segala-galanya .. ak tao ini ujian yg KAU berikan untuk ak .. tapi , sekuat mane lg yg ak perlukan .?? ssgguhnya ak seorg hamba yang lemah .. yg xdpt lari drpda menhadapi ujian-Mu ...

YA ALLAH ! ak bersyukur dilahirkan sebagai seorang Muslimah .. kerana seperti janji-Mu , org ISLAM pasti akan ke rumah-Mu ... itu janji-Mu ! tapi , apekah ak masih layak .? ak seorang Muslimah .. tapi , berapa sangat ibadahku kepada-Mu .? ak seorang Muslimah , tapi apekah ak membantu-Mu dalam agama-Mu sedangkan ak sendiri .??ak seorang Muslimah , tapi apekah aku tahu ape itu Islam sebenarnya .?ak seorang Muslimah , tapi apekah ak kenal Islam sepenuhnya .?

YA ALLAH ! hari2 ak memegang Al-Quran , ak membaca setiap ayat2-Mu .. tetapi , kenapa ak xnak memahaminya .?

andai sahaja , ak berpegang dengan DUA itu [AL-QURAN DAN AS-SUNNAH], ak tao .. ak pasti tidak akn tersesat .. jika ak merasai betapa pedihnya azab-Mu, ak pasti tidak akn melakukan perkara mungkar ... andai saja ak nampak, indahnya SYURGAMU , ak pasti akan berkejar untuk mendapatkan tiket ke rumah-Mu .. tapi , perkara2 ni xmungkin dpt tercapai oleh akal ku untuk menggambarkan segala-gala perkara sam'iyyat ..


YA ALLAH !! sesungguhnya ak hamba yang naif ,, KAU bantulah ak untuk kembali ke jalan-Mu .. ak tao .. KAU pasti mendengar rintihan hamba-Mu ini ..

YA ALLAH ! KAU bnatulah keluargaku dan sahabat2ku dalam mencari keredaan-Mu ..
ini pintaku YA ALLAH !

sgguh sakit rasanya andai KAU memaling dari memerhatikan kami ... sakit yang lebih pedih daripada manusia mebenci kami ...='(

No comments:

Post a Comment